Myyntiaika ja hinnoittelu


Itsepalvelukirpputorilla voit myydä haluamiasi tuotteita.
Myyntipaikkaan kuuluu vaaterekki (70cm) ja tilava hyllykkö (syv.40cm, leveys 80cm).


HINTALAPUT, HINNOITTELU JA HINTALAPPUJEN KIINNITYS

Kirpputorilla on sallittua käyttää itse tehtyjä hintalappuja, hinnoitella maalarinteipille yms. Varmista että hintalaput pysyvät kiinni tuotteissa (erityisesti ulkovaatteiden vettähylkivissä pinnoissa, vuoressa ym.).

Hintalaput saa pysymään ulkovaatteissa esim. kiinnittämällä narulla (paketointinarulla, langalla tms.) varustettu pahvihintalappu vaatteen niskapuolelta löytyvään ripustuslenkkiin tai liimaamalla hintalapputarran liimapinnat yhteen ripustuslenkin ympäriltä.

Hintalappujen siisti ulkoasu voi vaikuttaa ostajien ostopäätöksiin, joten merkitse tarvittavat tiedot selkeästi. Kirpputorilta saa valmiiksi tulostettuja tarrallisia hintalappuarkkeja. Merkitse hintalappuun selkeästi tuotteen nimi, hinta ja pöytänumero. Sopuhinnoittelulla tuotteet päätyvät helpommin uuden henkilön käyttöön ja kulutukseen.


Hintalappuja voi noutaa kirppikseltä koska tahansa ennen myyntijakson alkua tai jo sen suunnitteluvaiheessa.

(Hintalappuja voi noutaa 2.11. saakka Eemelin Kirppikseltä, os. Viisaritie 2, Vantaa).

Paperiset hintalaput kiinnitetään teipillä, kontaktimuovilla tms. Kirpputorilla on ollut suosittua kiinnittää tarralappu tai paperilappu pahville/kartonkiselle paperille ja sitoa tuo pahvinpala narulla vaatteisiin.


Kirjoita tiedot lappuihin mustekynällä, selkeällä käsialalla ja erityisesti numerot niin, ettei niitä voi muuttaa. Epäselvissä tilanteissa tuote jää myymättä tai tulkitsemme lappua harkintamme mukaan.

Myyntipöydät on tarkoitettu pääsääntöisesti käytetyn tavaran myymiseen. Emme vuokraa pöytiä pelkästään uuden tavaran myyjille. Kaikkien tavaroiden on myös mahduttava omalle myyntipaikalle, hyllylle tai rekille. Käytäville ei saa laittaa mitään tavaroita.

Parhaimman myyntituloksen saat, kun et täytä pöytää liian täyteen tavaroita. Myy vain ehjiä, puhtaita tuotteita tai ilmoita viasta hintalapussa.

Vastuu myytävien tavaroiden kunnosta on aina myyjällä. Kirppis ei korvaa mahdollisia palo- tai vesivahinkoja, rikki menneitä tai varastettuja tuotteita.

Kirpputorilla ei saa myydä aikuisviihdettä eikä muita K18 tuotteita, piraattikopioita ym.


MYYNTIAIKA (vaihtopäivinä ke,pe,la,su pöydät vaihtuvat porrastetusti tasatunnein: ke ja pe klo 16,17,18,19, la-su klo 10,11,12)


Viikon myyntijaksoon kuuluu seitsemän myyntipäivää (täysi kalenteriviikko), aloituspäivä voi olla mikä viikonpäivä tahansa. (Suurin osa vaihdoista ke,pe,la,su).

Esterin Kirppiksellä on liukuva/ tasatunnein porrastettu vaihtotuntikäytäntö rajallisen pysäköintialueen vuoksi. Tämä tarkoittaa että suurin osa myyntipöydistä vspsutuu ja seuraava myyjä aloittaa seuraavina aikoina: ke ja pe klo 16,17,18 sekä la-su klo 10 (11,12). Ilmoita varatessasi Sinulle sopiva vaihtotunti (aloitus-ja tyhjennys kellonaika). Mikäli myyntiaika alkaa esim. la klo 10, myyntiaika päättyy ja pöydän tyhjennysaika on (myyntijaksosta riippuen) 1-2vko kuluttua la klo 9.45-10:00.

Ilmoitamme tekstiviestillä, mikäli pöytä vapautuu edelliseltä myyjältä etuajassa. Myyntipaikka on käytettävissä heti sen jälkeen, kun se on vapautunut edelliseltä käyttäjältä. Kirpputorin ehdottamista muutoksista, jotka lisäävät myyjän myyntiaikaa alku-tai loppupäästä, ei tule koskaan lisämaksua.

Varauksen teon jälkeen saat varausvahvistuksen (joko sähköpostitse, tekstiviestillä tai hintalappuarkin ylälaitaan kirjoitettuna). Varmista varausvahvistuksesta, minä päivänä ja mihin kellonaikaan myyntisi on merkitty alkavaksi. Kirppis ilmoittaa varausvahvistuksessa aina alkamispäivämäärän ja -kellonajan sekä päättymispäivän ja -kellonajan.

esim.

varausvahvistus

pöytä: 27 (hylly+rekki)

myyntiaika: la 17.11.klo 10:00-la 24.11.klo 10:00

(pöydän tyhjennys la klo 9:30-10)

hinta: 30e


Tässä esimerkissä myyjän on mahdollista tuoda myytävät tuotteet alk. la 17.11.klo 10:00 ja myyntipaikan tulee olla tyhjennetty viim. la 24.11. klo 10:00.


Huom! Seuraava myyjä saattaa saapua myyntipaikallesi heti oman myyntiaikasi päätyttyä. Ennen kuin seuraava myyjä voi myydä omia tuotteitaan, edellisen tulee olla vapauttanut myyntialue seuraavan myyjän käyttöön ja olla tyhjentänyt myyntinumerolleen kertynyt myyntisaldo kassalla. Ole siis ajallaan valmiina pöydän lopputilityksen kanssa.


MYYNTIPAIKAN PUHDISTUS VAIHDON YHTEYDESSÄ

Ajallaan tapahtuvan pöydän tyhjennyksen lisäksi toivomme pöydän vapautuvan siten, että henkilökunta ehtisi siistimään sen ennen seuraavan myyjän aloitusta, varaamaan paikalle henkarit ym. Kirppiksellä on siivousta varten myös avokeittiö, jossa yhteiskäytössä olevia rättejä, pesuainetta suihkupulloissa ym.


MYYNNIN ALOITUS

  • Myytävät tavarat voi tuoda myyntipaikalle arkisin klo 17,18 tai 19 (ilmoita aikatoive varatessa ja noudata varausvahvistukseen merkittyjä kellonaikoja) - ja viikonloppuisin alk. klo 11,12,13).
  • Kirppiksellä toivotaan, että ilmoitat mikäli saavut täyttämään pöytää selvästi varausvahvistukseen merkittyä aikaa myöhemmin tai jos Sinulla on tarvetta tyhjentää pöytä etuajassa. Palvelemme sekä myyviä että ostavia asiakkaita, joten myyntipaikan varaajalta odotetaan, että myyntipaikalla on myytäviä tuotteita koko lailla koko varatun myyntijakson ajan (tunnin-parin tarkkuudella myyntiajan molemmista päistä).
  • Ilmoittaudu ensimmäiseksi kassalle. Pöytävuokra maksetaan myyntijakson lopussa, ts. pöytävuokra vähennetään tuolloin toteutuneesta myynnistä.
  • Laita tavarat siististi esille omalle myyntipaikallesi. Arvoesineet ja muut kalliimmat / helposti särkyvät tuotteet on suositeltavaa sijoittaa vitriiniin tai suojata varashälyttimillä.


MYYNTIAJAN PÄÄTTYMINEN


Myyntipaikan vuokraaja huolehtii, että pöytä tyhjennetään ajallaan. Aloittaessasi pöydän purkamisen ilmoittaudu ensin kassalle. Tarkista, ettei muiden pöytien tavaroita ole omiesi joukossa. On kannattavaa myös kiertää kirppis lähtiessäsi, sillä tavaroitasi on saattanut ajautua muihin pöytiin tai löytöpöydälle.

Kirppikselle jääneitä tavaroita säilytetään yhden viikon ajan, jonka jälkeen ne ovat Esterin Kirppiksen omaisuutta ja ne toimitetaan hyväntekeväisyyteen tai myyntiin.


MYYNTITUOTOT JA TILITYS

Myyntiajan päätyttyä kirpputori maksaa myyjille myydyistä tuotteista toteutuneen myynnin mukaan. Esterin Kirppis vähentää myyntipöydän tuotoista ainoastaan pöytävuokran ilman komissiota.

Myyntiajan päätteeksi myyntituotot maksetaan myyjälle kassalla. Yli 200e myynnit tilitämme mielellään tilille (1-2 pankkipäivän kuluessa). On myös mahdollista tehdä välitilityksiä myyntijakson aikana (käteisenä tai tilille), jotta vältytään yli 200e kertatilityksiltä


Onnistuneita kauppoja Esterin Kirppiksellä!